Kuchařka

Asijská kuchyně

Kuřecí nudličky s medem

04.11.2009 kategorie: Asijská kuchyně

- kuřecí prsa

na omáčku:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje 
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sladké chilli omáčky na kuře ( v Hypernově ) 
- 1 kávová lžička granulovaného česneku
- 1 kávová lžička citrónového pepře

- sůl dle chuti 

dále:

- 1 červená paprika

- košťály čínského zelí

- pórek

- omáčka Sweet and sour

 

Suroviny na omáčku dobře promíchejte. Kuře nakrájejte na nudličky, naložte do marinády a nechte cca hodinu uležet v chladu.
Po uležení směs zprudka orestuje ve woku, dokud se nevyvaří šťáva a maso se nezačne připékat.

Papriku, zelí a pórek nakrájejte na proužky a orestujte zvlášť na lžíci oleje s trochou omáčky Sweet and sour. Přidejte k masu.

Podává se s jasmínovou rýží.


10 komentářů
Fórum zdraví